Bocan-Harčenko: Sandžak primer za druge regione na Balkanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Feb.2020, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bocan-Harčenko: Sandžak primer za druge regione na Balkanu

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je Sandžak postao faktor stabilnosti u Srbiji i da bi na taj region mogli da se ugledaju i drugi prostori na Balkanu.

On je prilikom prve posete Novom Pazaru ocenio da Sandžak, kao multinacionalna, multikulturna i multikonfensionalna regija, daje veliki doprinos kulturi cele Srbije.

"Zadovoljni smo ocenom situacije u regionu i vidi se da su u Sandžaku zavladali međunacionalni mir, stabilnost i sloga, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a politička i socijalna situacija stvaraju najbolje prilike za dodatna ulaganja i ekonomski razvoj. Rusija će pokušati da iskoristi te prilike", poručio je Bocan-Harčenko.

On je dodao da je sa predstavnicima lokalne samouprave Novog Pazara razgovarao o unapređenju ekonomskih odnosa.

"Dobili smo dobre ekonomske ponude i one će sigurno biti razmatrane na sednici Mešovite komisije Srbije i Rusije koja će biti održana početkom marta", istakao je on.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac posetu ambasadora Rusije nazvao je istorijskom.

"Odnosi između dve zemlje su odlični, Rusija nudi određene povlastice kompanijama iz naše zemlje i u tome vidimo šansu za privrednike iz Novog Pazara. Takođe, vidimo priliku i u turizmu, Rusi posećuju Srbiju, a naša želja je da obiđu i Novi Pazar i Sandžak, sredinu u kojoj nikada nije bilo incidenata na nacionalnoj osnovi", rekao je Biševac.

On je naglasio da je u Novom Pazaru uspostavljena politička stabilnost koja je, kako je ocenio, uslov za ekonomski razvoj i prosperitet.

Ambasador Rusije obišao je i Staru čaršiju, Bedem, Altun-alem džamiju i Sopoćane, kao i fabriku tekstila "Menus".
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ambasador Rusije: Sandžak je postao faktor stabilnosti u Srbiji

Izvor: B92, 20.Feb.2020, 00:33

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da je Sandžak postao faktor stabilnosti u Srbiji...On je, posle sastanka sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, istakao da bi na taj region mogli da se ugledaju i drugi prostori na Balkanu...Bocan-Harčenko je, prilikom prve...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.