BEZBEDNOST JUŽNE KOREJE U OPASNOSTI?! Ruski ambasador hitno pozvan ra razgovor

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2023, 14:32

BEZBEDNOST JUŽNE KOREJE U OPASNOSTI?! Ruski ambasador hitno pozvan ra razgovor

Nastavlja se panika nakon susreta dvojice lidera

Južnokorejsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da Rusija treba odmah da obustavi aktivnosti za proširenje vojne saradnje sa Severnom Korejom i najavilo da će, u suprotnom, preduzeti oštre akcije.

Zamenik ministra spoljnih poslova Južne Koreje Čang Ho-džin pozvao je ruskog ambasadora u Seulu Andreja Kulika na razgovor tokom kojeg je apelovao na Rusiju da odmah obustavi poteze >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za proširenje vojne saradnje sa Severnom Korejom i da se pridržava rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je Čang rekao da će Seul, u koordinaciji sa međunarodnom zajednicom, oštro reagovati na sve aktivnosti koje predstavljaju pretnju za bezbednost Južne Koreje.

Severnokorejski lider Kim Džong-Un sastao se prošle sedmice, tokom posete Rusiji, sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na kosmodromu Vostočni u ruskoj Amurskoj oblasti, što je izazvalo zabrinutost da bi Pjongjang mogao da počne da isporučuje oružje Rusiji za rat u Ukrajini, preneo je Rojters.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Seul pozvao ruskog ambasadora na razgovor zbog saradnje Moskve i Pjongjanga

Izvor: Blic, 19.Sep.2023

Prvi zamenik ministra spoljnih poslova Južne Koreje Čang Ho Džin pozvao je ruskog ambasadora u Seulu Andreja Kulika na razgovor i zatražio da Rusija poštuje rezolucije Saveta bezbednosti UN i prekine vojnu saradnju sa Severnom Korejom, saopštilo je južnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.