RUSKI DIPLOMATA ODGOVORIO:  Kritika ruske pomoći Italiji - cinična i nemoralna

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2020, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSKI DIPLOMATA ODGOVORIO: Kritika ruske pomoći Italiji - cinična i nemoralna

Ruski stručnjaci u Bergamu se bore protiv svetske opasnosti.

Kritika na račun ruske pomoći Italiji u borbi protiv viorusa korone je neosnovana, cinična i nemoralna, smatra ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.

- Neodgovorna kritika i nepoverenje u pomoći koju Rusija pruža Italiji je cinična, nemoralna i bezobzirna prema onima koji se bore za život. Naši vojni lekari – doktori i medicinske sestre – svakodnevno rizikuju, za razliku od onih koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se usuđuju da procenjuju efikasnost našeg rada - naglasio je dipomata, odgovarajući na pitanja novinara na stranici ambasade Rusije ne fejsbuku.

Kako je naveo Antonov, ruski vojni lekari se u Italiji bore protiv globalne krize.

- Ruski stručnjaci u Bergamu se bore protiv svetske opasnosti, spašavaju, ne samo Italijane, već i građane svoje države, smanjujući veličinu pretnje - konstatovao je ambasador.

- Oni koji politizuju našu spremnost da pomognemo stanovnicima Apenina, slabo znaju istoriju. Treba ih podsetiti na desante ruskih mornara na Siciliji 1908. godine, nakon razarajućeg zemljotresa (tada nije bilo ni NATO-a niti EU) i spasilačke misije Rusije u Akvili, nakon tragedije 2009. godine - dodao je Antonov, komentarišući kritikovanje ruske pomoći Italiji i tvrdnje da Rusija pokušava da stvori raskol na Zapadu.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusiju kritikovali zbog pomoći Italiji, Moskva žestoko odgovorila FOTO

Izvor: B92, 01.Apr.2020

Kritika na račun ruske pomoći Italiji u borbi protiv koronavirusa je neosnovana, cinična i nemoralna, smatra ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov...On je na stranici na Fejsbuku Aambasade Rusije odgovorio na pitanja novinara..."Neodgovorna kritika i nepoverenje u pomoći koju Rusija pruža Italiji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.