Izvor: JUGpress.com, 27.Jul.2017, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Rusije u Medvedji

MEDVEDJA

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin  predao je danas u Medvedji Domu zdravlja ambulantna kola koja je obezbedila Ruska humanitarna misija a čiji je direktor unuk bivšeg ruskog premijera Jevgenija Primakova.

“Nadamo se da će vozilo,  koje je poklon,  biti od koristi za grad i nadamo se da niko neće sumnjati da će se to vozilo koristiti za mirne ciljeve, da niko od ambasadora zapadnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zemalja neće dolaziti da to kontroliše”, rekao je Čepurin i dodao da se Ruska humanitarna misija finansira od donacija gradjana.

“Humanitrna razmena je uvek imala mesta, jer je pre nekih stotinu godina 400 ruskih  lekara tokom Balkanskih ratova dobrovoljno došlo ovde”, rekao je Čepurin.

On je rekao I da mu je utisak o Medvedji “da je to divno mesto”.

“Sa ushićenjem smo se vozili dovde, imate lepe planine i mnogo šuma”, rekao je Čepurin.

On nije hteo da odgovori na pitanje novinara JUGpressa  kako tumačite autorski tekst predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se odnosi na novu politiku i konsultacije Srbije oko Kosova.

“ Razumite, danas imamo drugu temu o kojoj pričamo”, rekao je Čepurin.

Predsednik opštine Nebojša Arsić nije mogao da odgovori  na naše pitanje da I će ova ambulantna kola moći da pomažu I Srbima koji žive sa druge strane administrativne linije, na Kosovu , a ipak su stanovnici sela Velika Braina I Medragovac, koja pripadaju Medvedji, kao što je to ranijih godina bio slučaj.

“ Ovo je sanitetsko vozilo i ja kao lekar to najbolje znam, ono je poklon čitavom narodu opštine Medveđa” , rekao je Arsić koji nije odgovorio da li ambulantno vozilo može da prelazi administrativnu liniju, kao što je to bio ranije slučaj.

U čast visokog gosta u centru Medvedje je organizovan prigodni kulturno-umetnički program.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.