Izvor: Vostok.rs, 23.Jun.2011, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador RF zamolio za komentar povodom izjave Čedomira Jovanovića

23.06.2011. -

U srpskim medijima pojavila se informacija da je ambasada Rusije uputila MIP-u Srbije zvanični protest povodom izjave lidera liberalno-demokratske partije Srbije Čedomira Jovanovića. Da podsetimo da je on, govoreći u programu jednog od lokalnih TV kanala, nazvao zagrljaje ministara inostranih poslova Srbije i Rusije ”medveđim”, a politiku Rusije u pogledu Srbije ”kolonijalnom” i ”ponižavajućom”.

U međuvremenu, kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << za Glas Rusije saopštio izvor u ruskoj ambasadi, na adresu ministra inostranih poslova Vuka Jeremića bio je upućen ne zvanični protest, već zvanično pismo. U njemu je ambasador RF u Beogradu informisao ministra inostranih poslova da je upoznat sa Jovanovićevim izjavama i zamolio je da se one prokomentarišu. Lideru LDP je svojstveno da daje oštre karakteristike, smatra izvor u ambasadi.

Kako je istaklo rusko predstavništvo, u štampi su se već pojavili komentari šefa diplomatije tim povodom. Jeremić je između ostalog izjavio da ”Takvom rečniku ne bi smelo da bude mesta u javnosti”. Po njegovom mišljenju, vređanja na račun predstavnika stranih država nanose ozbiljnu štetu imidžu Srbije, i to treba da imaju u vidu oni koji učestvuju u našem javnom životu.

Izvor: Golos Rossii
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.