Ambasador RF Čepurin: Putin voli Srbiju i vi to znate

Izvor: Vostok.rs, 29.Mar.2013, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador RF Čepurin: Putin voli Srbiju i vi to znate

29.03.2013. - Dati "gas" ekonomskoj saradnji

Bilateralni odnosi Srbije i Rusije su na pragu uspona koji odgovara prijateljskom duhu između dva naroda, politički dijalog je intenziviran, a ekonomsku saradnju treba maksimalno ubrzati, poručio je danas ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

- ''Želeo bih da kažem ipak da nas zaista mnogo toga povezuje, slovenske crte, vera, pravdoljubivost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << istina, zbog toga smo i patili, i Srbija i Rusija i to je teško promeniti u narodu. I kakva god vremena da preživljamo, a i u Rusiji je bilo poteškoća, a sada je ona osetila ''drajv'', privredni rast, stabilnost države. Teško je i u Srbiji - nikada ne smemo gubiti nadu. To je ključna reč - nada. Hteo bih i da Srbi osete da ima nade, da imaju sjajnu budućnost kakvu i zaslužuju. A kao simbol toga, pokazaću vam ''nevaljašku'', tako se to zove na ruskom. Ona se pravi već 300 godina u jednoj od ruskih oblasti, to je nešto poput matrjoške (ruske babuške) koju je nemoguće oboriti, tj. šta god da se desi - ona se uvek vraća u prvobitan položaj. Tako da se nadam da će i Srbija procvetati i biti uspešna zemlja kakvu volimo.''

''Što se tiče Vladimira Putina, sreo sam se sa sadašnjim predsednikom. On voli Srbiju, vi to znate, on pažljivo prati sve što se u Srbiji dešava i izuzetno ga zanimaju sva ovdašnja pitanja. Mislim da je to jako važno, i da je bitno da ta ljubav bude obostrana jer kad je ljubav obostrana, mislim da sve mora biti u načelu dobro. Postoje pozivi da predsednik Ruske Federacije poseti Srbiju, on je nedavno nagrađen visokim srpskim ordenom i baš pre nekoliko dana sam preneo zahvlanost Vladimira Vladimiroviča predsedniku Srbije za tu visoku nagradu koja je primljena i za veliku čast koja mu je ukazana. I sa tim u vezi - još uvek nemam datum posete, a kad do nje dođe, to se obično radi preko diplomatskih kanala i određuje se sadržaj posete."




Prevod - Vostok


 

Izvor: Tanjug    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.