Ambasada Rusije: Rusija je Hrvatskoj isporučila helikoptere 2007. i 2008.

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Apr.2017, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Rusije: Rusija je Hrvatskoj isporučila helikoptere 2007. i 2008.

Ruska ambasada u Beogradu negirala je danas navode ukrajinskog ambasadora Oleksandra Aleksandroviča da su ruski helikopteri isporučeni Hrvatskoj korišćeni u ratovima 90-ih pošto su Hrvatskoj poslati 20087. i 2008.

"Što se tiče njegove tvrdnje da su ruski helikopteri, proizvedeni i isporučeni Hrvatskoj 2007. i 2008. godine, tobože bili korišćeni u ratnim dejstvima 15 godina ranije - pa takvo je "putovanje u vremenu" moguće samo u fantazijama poštovanog ambasadora", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se u saopštenju.

Ruska ambasada je navela da su te isporuke izvršene u okviru bilateralnog sporazuma o regulisanju sovjetskog klirinškog duga u odnosu na bivšu Jugoslaviju, o čemu se detaljno izveštavalo preko zvaničnih kanala i medija.

"U vezi sa interesovanjem ambasadora Ukrajine za diskusiju o tome, iz koje su zemlje sredinom 1990-ih godina Hrvatskoj bili nelegalno isporučeni delovi raketnog sistema protivvazdušne odbrane S-300, moglo bi mu se preporučiti da je nastavi sa visokorangiranim hrvatskim izvorima koji su svojevremeno objavili tu informaciju", navela je ruska ambsada.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.