Izvor: Radio 021, 29.Feb.2020, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena službenica suda, krila presude dok ne zastare

Policija je uhapsila I.M. (46), zaposlenu u Osnovnom sudu u Aleksincu, osumnjičenu za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Ona se tereti da, u periodu od 2016. do 2019. godine, nije dostavila 14 pravosnažnih i izvršnih presuda na izvršenje referentima izvršenja kazni zatvora u Osnovnom sudu u Aleksincu i drugim sudovima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << što je bila dužna da učini.

Kako se sumnja, ona je te presude prikrila u arhivi Osnovnog suda u Aleksincu i na taj način omogućila nastupanje apsolutne zastarelosti kazne zatvora i novčanih kazni, kao i pet zabrana upravljanja motornim vozilom. Takođe, tereti se i da Ministarstvu unutrašnjih poslova nije dostavila 34 pravosnažne presude radi evidentiranja u kaznene evidencije.

Na ime neplaćenih novčanih kazni po presudama u kojima je nastupila zastarelost, I.M. je, kako se sumnja, oštetila budžet Srbije za 575.000 dinara.

Određeno joj je zadržavanje do 48 sati i biće, uz krivičnu prijavu, privedena Višem javnom tilaštvu u Nišu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.