U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite 152 zaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2020, 15:50

U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite 152 zaraženih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno s današnjim danom, potvrđeno je prisustvo virusa Kovid-19 kod 117 korisnika i 35 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi, ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 518, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 188.

Prisustvo Kovida -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Aleksincu ("Jelenac"), Knjaževcu, centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Virus korona registrovan je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, "Maš Green House" u Petrovaradinu, "Stara pruga" na Umci, "Doživeti stotu, ''Miljakovački vinogradi'', "Nada" i "Holiday house lux" u Beogradu, ''Radost'' i ''S.Nikola'' u Negotinu, "Gardoš" u Zemunu.

U saopštenju se podseća da je Ministarstvo za rad donelo rešenje kojim je zabranjen rad domova "Doživeti stotu", "Stara pruga" i "Radost".
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Pančevu otvoren prvi inkluzivni park namenjen osobama sa invaliditetom i deci sa posebnim potrebama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2020

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Dom za lica sa oštećenim vidom „Zbrinjavanje“ u Pančevu, jedini dom takve vrste u našoj zemlji. Ministar je u Narodnoj bašti prisustvovao i otvaranju inkluzivnog igrališta “Sportiko“ ...U Domu za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U domovima za stare i socijalnim ustanovama 117 korisnika zaraženo virusom korona

Izvor: Radio 021, 10.Jun.2020

U Srbiji je u ustanovama socijalne zaštite i domovima za odrasle i stare, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 117 korisnika i 35 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja...Do sada je od korona virusa ukupno izlečeno 518 korisnika...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.