U domovima za stare i socijalnim ustanovama 117 korisnika zaraženo virusom korona

U Srbiji je u ustanovama socijalne zaštite i domovima za odrasle i stare, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 117 korisnika i 35 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.
U domovima za stare i socijalnim ustanovama 117 korisnika zaraženo virusom korona
Foto: Pixabay
Do sada je od korona virusa ukupno izlečeno 518 korisnika ustanova socijalne zaštite i 188 zaposlenih u tim ustanovama.
 
Rešenjem Ministarstva o zabrani rada uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih više ne pružaju domovi u kojima su se među prvima javili slučajevi korona virusa: Doživeti stotu u Beogradu, Stara pruga iz Umke i Radost u Negotinu.
 
Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, saopštilo je Ministarstvo.
  • Andjelka

    11.06.2020 11:15
    Koliko ukupno iz domova
    Pridruzijem se Cici, samo mislim da treba da znamo ukupan broj umrlih u ustanovama socijalne zastite na teritoriji RS, a i po ustanovama pojedinacno.
  • Cica

    10.06.2020 21:14
    Novinari gde ste...
    Htela bih da znam..
    Koliko je osoba iz doma u Petrovaradinu umrlo od koronavirusa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija