Nastavnik donirao svoju nagradu za nabavku robota za školu u Aleksincu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Mar.2024, 11:37

Nastavnik donirao svoju nagradu za nabavku robota za školu u Aleksincu

Ovogodišnji dobitnik Svetosavske nagrade, nastavnik istorije Zoran Stevanović novčani deo svoje nagrade donirao je Osnovnoj školi "Ljupče Nikolić" za unapređivanje nastavnog procesa.

Od doniranog novca aleksinačka škola obezbedila je još jednog mBot-robota sa dodacima, koga će učenici koristiti za usavršavanje programerskih veština, kao i na predstojećem republičkom takmičenju u Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Osnovna škola "Ljupče Nikolić“ kroz svoju dugu tradiciju pridaje značaj pre svega kvalitetu nastave, visokim postignućima učenika i nastavnika, kako na takmičenjima, tako i na raznim drugim poljima. Ovom prilikom želimo da iskažemo zahvalnost, ali i ponos i poštovanje ovogodišnjem dobitniku Svetosavske nagrade, nastavniku istorije Zoranu Stevanoviću - saopšteno je iz te škole.

MBot je edukativno sredstvo za učenje kodiranja/programiranja, elektronike i robotike. Rad sa mBot robotom inspirisan je Scratch 2.0 programom koji se može povezati sa mBot uređajem koristeći blutut ili bežični modul. Jednostavan za sastavljanje i pruža neograničene mogućnosti da deca dobiju znanja iz STEM oblasti (prirodne i matematičke nauke, tehnologije i inženjerstva).
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Primer plemenitosti i predanosti obrazovanju: Nastavnik iz Aleksinca donirao novčani deo Svetosavske nagrade svojoj školi

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Mar.2024

U skladu sa tradicijom promovisanja kvalitetne nastave i visokih postignuća učenika, OŠ "Ljupče Nikolić" u Aleksincu ističe primer predanosti i plemenitosti u svom nastavnom kadru. Ovoga puta, pažnju je privukao nastavnik istorije Zoran Stevanović, dobitnik opštinske Svetosavske nagrade, koji...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.