Konuzin se oprostio od Srbije

Izvor: Mondo, 13.Sep.2012, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konuzin se oprostio od Srbije

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin organizovao je večeras oproštajni prijem povodom završetka mandata.

Prijemu u ruskoj ambasadi u Beogradu prisustvovao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je izjavio da će Srbija naći načina da se "velikom diplomati oduži za sve što je učinio da se u Srbiji makar malo lakše i sigurnije živi".

Ambasador Konuzin je, obrativši se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prisutnima na srpskom jeziku, istakao da u Srbiji ima mnogo prijatelja, partnera, kolega i poznanika.

"Nemam dovoljno srpskih reči da izrazim osećanja koje (supruga) Marina i ja doživljavamo danas", rekao je Konuzin, koji je zatim na ruskom jeziku izrazio zahvalnost svima s kojima je sarađivao tokom svog mandata.

"Želim da zahvalim srpskoj vladi. Pod velikim sam utiskom energije s kojom sadašnja vlada radi na razvoju rusko-srpske saradnje", kazao je ruski ambasador.

On je izrazio zahvalnost i prethodnoj vladi, s kojom je Rusija potpisala energetski sporazum i započela rad u toj za dve zemlje prioritetnoj sferi.

Na pitanje novinara, Konuzin je rekao da podržava vladu koju je izabrao srpski narod, a da Rusija podržava Srbiju.

Konuzin je rekao da je Nikolić bio među prvim političarima sa kojim se upoznao kada je došao u Beograd u aprilu 2008. godine i da od tog momenta imaju dobre odnose.

Ambasador je istakao da je imao dobre odnose sa srpskim ministarstvima spoljnih i unutrašnjih poslova i podsetio na "pionirski projekat" srpsko-ruskog humanitarnog centra, koji je, kako je dodao, ove godine pokazao svu svoju efikasnost.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je rekao da je Konuzin potpuno promenio odnos ruskih, ali i svih drugih ambasadora prema Srbiji, uz neke sebi svojstvene gestove, "koji su dolazili iz srca i želje da se Srbija razvija i da odnosi Srbije i Rusije budu što bolji i mislim da nikada nisu bili bolji".

"Želim da ambasadoru i srpskom prijatelju Konuzinu poželi srećan put i da mu poručim da ne odlazi u jedinu kuću koju ima, pošto je i ovo kuća u kojoj je bio domaćin a ne samo rado viđen gost", izjavio je Nikolić, istakavši da ga za ruskog ambasadora vezuje duboko i iskreno prijateljstvo.

Prijemu su prisustovali ministri Velimir Ilić, Alisa Marić, Bratislav Petković i Milan Bačević, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, patrijarh Irinej, kao i lideri političkih partija Čedomir Jovanović, Vuk Drašković, Vojislav Koštunica, Dragoljub Mićunović, Nebojša Stefanović.

Među gostima su bili i šef misije EU u Srbiji Vensan Dežer, mnogi ambasadori i predstavnici kulturnog i verskog života i biznisa.

(Beta Foto Tanjug /Filip Krainčanić)
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.