Konuzin kod patrijarha

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2010, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konuzin kod patrijarha

BEOGRAD -

Patrijarh srpski Irinej primio je danas u Patrijaršiji ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Konuzina, koji ga je obavestio o sadržaju razgovora koji je imao sa bivšim vladikom Artemijem.

U saopštenju iz kabineta patrijarha Irineja, navodi se da je patrijarh ambasadora Konuzina primio na lični zahtev i da je ruski diplomata tom prilikom izrazio žaljenje što je došlo do, kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nekorektne interpretacije njegovog susreta sa monahom Artemijem koji je bivši vladika sam inicirao.

"Primivši nezvane goste, koje nije želeo da vrati sa praga, a koji su zloupotrebili dobrotu domaćina, i saslušavši ih, poručio im je da crkvena pitanja i problemi moraju da se rešavaju isključivo u Crkvi, a ne na ulici, i da on lično nije pozvan da rešava njihove probleme", navodi se u saopštenju.

Monah Artemije rekao je ranije danas Tanjugu da je sinoć razgovarao sa Konuzinom na njegov poziv i da je u tom razgovoru bilo reči o aktuelnim pitanjima.

Patrijarh Irinej je, ističe se u saopštenju, sa ambasadorom Konuzinom razgovarao i o inicijativi Ruske Federacije, koja je preko UNESKO-a odredila fond od dva miliona dolara za obnovu sedam objekata SPC sa liste prioriteta.

Konuzin je, ukazuje se, izrazio želju da se dan praznovanja slovenske pismenosti i kulture, praznik svetih ravnoapostolnih Kirila i Metodija, koji je u prethodne tri godine bio pod pokroviteljstvom ruske ambasade, uz saradnju drugih ambasada slovenskih zemalja, podigne na još viši nivo i uključi u sve strukture kulturnog i javnog života Republike Srbije.
Pogledaj vesti o: Aleksandar Konuzin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.