Konuzin: Saradnja sa Rusijom približava Srbiju EU

Izvor: S media, 31.Okt.2011, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konuzin: Saradnja sa Rusijom približava Srbiju EU

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin ocenio je da saradnja Srbije sa Rusijom približava Srbiju Evropskoj uniji. On je istakao da je cilj njegove zemlje da Srbija postane značajan izvoznik energenata.

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je u Beogradu da su privredni odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou i ocenio da imaju odličnu perspektivu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u budućnosti.

Srbija izvoznik energenata

Konuzin je na predavanju posvećenom privrednim odnosima Rusije i Srbije, u organizaciji Društva lobista Srbije, podsetio na započete projekte i naglasio da Srbija ima potencijal da postane značajan izvoznik energenata.

-Završen je rad oko sporazuma koji se tiče Južnog toka, a sada sledi velika rekonstrukcija Naftne indsutrije Srbije. Počeo je sa radom Banatski Dvor i na bazi ovih sporazuma razmišljamo o drugim sporazumima u budućnosti. Naš je cilj da Srbija postane izvoznik energenata u regionu i šire, rekao je Konuzin.

Konuzin je istakao da se izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u Rusiju povećao nekoliko puta što, prema njegovoj oceni, pokazuje da odnosi Srbije i Rusije nisu zasnovani samo na energetskom sektoru.



Saradnja sa Rusijom približava Srbiju EU


-Ja ne smatram da su odnosi Srbije i Rusije neka alternativa za nešto. Postoje veliki projekti koje zapadna Evropa želi da obavi u Srbiji, a za to je potrebno da ima i dovoljno energenata, pre svega gasa. Zbog toga može da se zaključi da saradnja sa Rusijom, približava Srbiju Evropi, ocenio je Konuzin.

D S S: Napadi na Konuzina licemerni

Simić: Konuzin se meša u unutrašnju politiku Srbije

Đurić: Vlast nam zavidi zbog Konuzina (VIDEO)

On je naglasio da Srbija mora da jača regionalnu saradnju, po čemu zaostaje za Slovenijom, koja je shvatila značaj i zato sve više unapređuje saradnju među različitim regionima.



Popović: Osnovati srpsko-rusku banku


Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović je podsetio da je nekadašnja Jugoslavija 25 odsto svog izvoza realizovala na tržište S S SR-a, u čemu je Srbija učestvovala sa 40 odsto.

Popović je ocenio da bi Srbija trebalo da osnuje banku u Rusiji koja bi pomagala srpski izvoz u tu zemlju ili da oformi mešovitu srpsko-rusku banku, zatim da pomogne učešće domaćih firmi na sajamskim manifestacijama u Rusiji i da obrati više pažnje na uspostavljanje veza sa predsednicima ruskih republika.

Smedia

(S media)
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saradnjom sa Rusijom do EU

Izvor: RTS, 31.Okt.2011

Srbija bi trebalo da sačuva privilegovane odnose sa Rusijom u privredi jer saradnja sa Rusijom približava Srbiju Evropskoj uniji, rekao ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin...Na skupu o privrednim odnosima u Beogradu ocenjeno je da bi Srbija trebalo da sačuva privilegovane odnose sa Rusijom...

Nastavak na RTS...

Konuzin: Srbija ima sansu da postane veliki izvoznik energije

Izvor: Blic, 01.Nov.2011, 08:50

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Konuzin izjavio je da Srbija ima šansu da postane veliki izvoznik energije u regionu i van njega, i saglasio se sa stavom da jačanje ekonomske saradnje Srbije i Rusije približava našu zemlju Evropskoj uniji...Konuzin je na sastanku Društva lobista...

Nastavak na Blic...

Konuzin: Saradnja s Rusijom približava Srbiju EU

Izvor: EMportal, 01.Nov.2011

Srbija treba da sačuva privilegovane odnose s Rusijom u privredi jer saradnja s Rusijom približava Srbiju Evropskoj uniji, ocenjeno je večeras na skupu o privrednim odnosima u Beogradu.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.