Javni trening na Savskom jezeru: Krug oko Ade za OK dojke

Izvor: Blic, 19.Okt.2012, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni trening na Savskom jezeru: Krug oko Ade za OK dojke

U nedelju 21. oktobra u 10 sati na Adi Ciganliji biće održan javni trening pod nazivom „Krug oko Ade za OK dojke“ u organizaciji Kluba uličnih trkača Trčanje.rs u saradnji sa portalom mojedojkesuok.com .

Organizatori pozivaju zainteresovane da im se pridruže i prošetaju ili istrče krug oko Savskog jezera.

Okupljanje je kod kafea Brod koji se nalazi pre bandžija.

Oktobar je međunarodni mesec borbe protiv karcinoma dojke, a ova akcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstavlja početak kampanje koja ukazuje na važnost dobrog informisanja, odlaska na preventivne preglede i bavljenja fizičkom aktivnošću u cilju očuvanja zdravlja i prevencije ove opake bolesti.

- Podaci govore da u Srbiji godišnje više od 4.000 žena oboli od karcinoma dojke. Lekari ukazuju na činjenicu da se naše žene kasno odlučuju da odu na pregled što predstavlja jedan od najvećih problema sa kojima se Srbija susreće u borbi sa ovom bolešću. Prvi korak u borbi protiv karcinoma dojke je redovan pregled i svest da je bolest izlečiva ako se otkrije na vreme - ističu organizatori akcije.

Dodaju i da je naučno je dokazano da je kod žena koje se bave redovnom fizičkom aktivnošću i redovno trče, rizik od oboljevanja smanjen i do 50 odsto.

Tokom javnog treninga se neće prikupljati nikakva sredstva, ali se pozivaju svi učesnici akcije da povedu svoje supruge, sestre, ćerke, drugarice da se upoznaju sa svetom trčanja, motivišu za treninge i saznaju kako da se zaštite od ove bolesti.

Poželjno je da učesnici imaju neki odevni predmet roze boje.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.