Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jun.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Predložena trasa metroa neisplativa, dodatno će finansijski opteretiti građane

Demokratska stranka Srbije pozvala je danas gradske vlasti Beograda da odustanu od "pogrešne i neisplative" predložene trase prve linije metroa od Makiškog polja, preko naselja Beograd na vodi do Ade Huje, navodeći da će ta trasa "dodatno poreski opteretiti građane".

DSS je u saopštenju naveo da u Makiškom polju "još uvek niko ne stanuje", da je naselje Beograd na vodi "još uvek veoma daleko od punog kapaciteta" a da na Adi Huji "još nije izgrađeno ništa".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Imajući u vidu da je cena projekta izgradnje prve linije metroa veća od dve milijarde evra i njegovo finansiranje nije moguće bez uzimanja kredita, koji bi opteretio gradski budžet sa preko 300 miliona evra na godišnjem nivou, veoma je rizično igrati se sa pogrešnim predlozima linija koje neće biti isplative i koje će dodatno poreski opteretiti građane Beograda", ocenio je DSS.

Stranka je navela da su sve studije metroa koje su do sada urađene "potvrdile da prva linija, dužine 19,8 kilometara, treba da ide od Ustaničke, preko Bulevara kralja Aleksandra, Pravnog fakulteta, Trga Nikole Pašića, Trga Republike, Akademije, preko mosta do Novog Beograda Bulevarom Zorana Đinđića, Arene, sve do Tvorničke ulice u Zemunu".

"Ta linija je opravdana jer je najfrekventnija, u potpunosti isplativa, kompletno povezana sa postojećom saobraćajnom infrastrukturom i značajno bi smanjila gužve u najopterećenijim pravcima u saobraćaju Beograda. Upravo zbog toga ova linija treba da bude centralna linija beogradskog metroa", stoji u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.