Izvor: Njuz.net, 17.Jun.2019, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela seča stabala na budućoj trasi metroa

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 17. jun 2019, (Njuz) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je počela seča stabala na budućoj trasi metroa.
On je tom prilikom saopštio da će prvo biti posečena sva stabla koja se nalaze na putanji prve linije koja će ići od Železnika do Mirijeva, a zatim će se preći na seču stabala na potezu od Mirijeva do Železničke stanice Zemun.
– Razvoj grada ne može da se zaustavi zbog jednog, pa i više stabala. Ona su neplanski posađena >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << na trasi metroa i mi moramo da ih uklonimo. Da je to na vreme urađeno sada bismo imali daleko manje posla i radovi na metrou bi već mogli da počnu, ali njih decenijama niko nije dirao, niti su bilo koga interesovala – objasnio je Vesić.
– Uklanjanje stabala na ovim potezima je san koji Beograđani sanjaju više od pola veka. Beograd je zaslužio da, kao i sve svetske metropole, nema nijedno stablo na trasama metroa. Ovo će biti najveća seča stabala u istoriji grada i to će biti dobro za sve građane, a ne samo za one koji žive u neposrednoj blizini ovih trasa – rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da gradska vlast na tome neće stati.
– Mi ćemo sva posečena stabla prebaciti na drugu lokaciju jer želimo da Beograd bude grad zelenila – istakao je on.
Soko Sokolović

The post Počela seča stabala na budućoj trasi metroa appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

DSS: Predložena trasa metroa neisplativa, dodatno će finansijski opteretiti građane

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jun.2019

Demokratska stranka Srbije pozvala je danas gradske vlasti Beograda da odustanu od "pogrešne i neisplative" predložene trase prve linije metroa od Makiškog polja, preko naselja Beograd na vodi do Ade Huje, navodeći da će ta trasa "dodatno poreski opteretiti građane"...DSS je u saopštenju naveo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.