Izvor: Luftika.rs, 02.Jul.2019, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željko Mitrović: Aleksandra su osudili samo zato što je moj sin!

Aleksandar Mitrović, sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, osuđen je na 12 meseci nošenja nanogice u svom stanu i zabranu upravljanja motornim votilom na godinu dana, zbog saobraćajne nesreće u julu 2013. kada je na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici pregazio 17-godšinju Andreu Bojanić, rečeno je za za N1 u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.
Nakon izricanja presude, oglasio se i njegov otac, vlasnik Pink televizije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Željko Mitrović.
On je izjavio da njegov sin Aleksandar nije kriv za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Andrea Bojanić već da ga je sud osudio samo zbog toga što je njegov sin.
„Posle tri veštačenja, koje nisam tražio ja ili moj sin Aleksandrar već Tužilaštvo, sva tri su potvrdila da moj sin Aleksandar nije kriv, ali je danas sud osudio mog sina samo zato što je moj sin. E, moj časni sude!“, naveo je Mitrović na svom tviter nalogu.
Posle tri veštačenja, koje nisam tražio ja ili moj sin Aleksandar, VEĆ TUŽILAŠTVO, sva tri su potvrdila da moj sin Aleksandar nije kriv,ali je danas sud osudio mog sina samo zato što je moj sin! E moj časni sude!
Željko Mitrović (@zeljkomitrovic) July 2, 2019

U kaznu uračunato vreme provedeno u pritvoru Mitrović je osuđen na jedinstvenu kaznu za oba krivična dela: teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.
Mitroviću će u kaznu biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru od 19. jula do 4. oktobra 2013. godine.
Prilikom objavljivanja presude, sudija je ukratko saopštila razloge donošenja navedene odluke, a protiv presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.
Podsetimo, Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMV Ustaničkom ulicom, iz pravca Bulevara kralja Aleksandra prema Ulici Vojislava Ilića, na pešačkom prelazu udario i usmrtio 17-godišnju Andreu Bojanić.
Prema navodima tužilaštva, Mitrović je vozio brzinom većom od 81 kilometar na sat, a od siline udarca, Andrea je odletela 29 metara.
Mitrović je pobegao sa mesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović, vlasnik TV Pink.
Otac nastradale devojke i tužilaštvo najavili su žalbu na presudu.
Pismo oca devojčice koju je ubio sin Željka Mitrovića

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mitrović: Osudili su ga samo zato što je moj sin

Izvor: B92, 02.Jul.2019

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović o presudi njegovom sinu Aleksandru Mitroviću zbog ubistva devojke na pešačkom prelazu, na Tviteru je napisao da je osuđen nevin..."Posle tri veštačenja, koje nisam tražio ja ili moj sin Aleksandar, već tužilaštvo, sva tri su potvrdila da moj sin Aleksandar...

Nastavak na B92...

Sin vlasnika TV Pink osuđen na 12 meseci kućnog pritvora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jul.2019

Aleksandar Mitrović, sin vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, osuđen je na 12 meseci nošenja nanogice u kućnom zatvoru, zbog saobraćajne nesreće u julu 2013. kada je u Beogradu udario i usmrtio 17-godšinju Andreu Bojanić, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Saša Petrović, pravni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.