Sin vlasnika TV Pink usmrtio devojku na pešačkom prelazu

Izvor: Politika, 19.Jul.2013, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin vlasnika TV Pink usmrtio devojku na pešačkom prelazu

Prve analize, urađene dva i po sata posle nesreće, pokazuju da mladić nije bio pod dejstvom alkohola

Aleksandar Mitrović (20), sin Željka Mitrovića, vlasnika TV Pink, usmrtio je preksinoć oko 23.30 časova na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici u Beogradu devojku A. B. (17). Mlađi Mitrović se nije zaustavio na mestu nesreće, već je džipom BMV-X5 pobegao sa mesta događaja. Dva sata posle te tragedije, Mitrović se u pratnji advokata i oca prijavio beogradskoj policiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Posle saslušanja određen mu je pritvor do 48 časova.

– Moj sin je sinoć usmrtio devojku i pobegao – rekao je Željko Mitrović policajcima, koji su uzeli izjavu od njegovog sina.

Devojka A. B. usmrćena je na pešakom prelazu u Ustaničkoj ulici, na kojem se nalazi i semafor. Prema rečima očevidaca, vozilo koje ju je udarilo se kretalo velikom brzinom, a vozač je posle nesreće dodao gas i pobegao.

Mitroviću je po dolasku u policiju urađen alko-test i uzeta krv na analizu. Prve analize, urađene dva i po sata posle nesreće, pokazuju da mladić nije bio pod dejstvom alkohola. Istragom će biti utvrđeno kroz koje je Mitrović prošao svetlo za vozače na semaforu.

Nada Macura, portparol Hitne pomoći, rekla je da je u Ustaničkoj ulici ispred broja 224 mlađa ženska osoba zadobila tešku povredu glave i lekari su po dolasku na mesto događaja samo mogli da konstatuju njenu smrt.

Aleksandar je Mitrovićev sin iz prvog braka sa pevačicom Sonjom Mitrović Hani.  

Željko Mitrović je potvrdio da je vozač koji je preksinoć u Beogradu automobilom ubio devojku, upravo njegov sin Aleksandar.

Posle uviđaja i istrage, kojoj bi trebalo da pomognu snimci sigurnosnih kamera sa okolnih objekata, biće poznato da li je vozač prošao na crveno svetlo na semaforu i kojom brzinom. Policija juče nije iznosila više detalja u vezi sa ovim događajem. Prema snimcima RTS-a, telo devojke prekriveno čaršavom, nalazilo se na desetak metara od prelaza, što može da se tumači da je nesrećna devojka odbačena velikom silinom.

D. S. V.

-----------------------------

Od dve do 12 godina

Prema Krivičnom zakoniku Srbije, za delo koji je počinio, Mitroviću preti kazna od dve do 12 godina zatvora. Zbog brze vožnje i bekstva sa mesta događaja Aleksandar će najverovatnije biti procesuiran za najteže krivično delo iz oblasti saobraćaja.

Prema do sada dostupnim informacijama, ukoliko je vozio neprilagođenom brzinom, tačnije, nije prilagodio vožnju uslovima saobraćaja, počinilac zasigurno može odgovarati za krivično delo iz člana 297, za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja sa smrtnim ishodom. Otežavajuća okolnost jeste i brza i neprilagođena vožnja, i to što se nesreća desila na pešačkom prelazu i to što je počinilac pobegao sa mesta događaja.

 

Aleksandar i Željko Mitrović

Mitrović: Dao bih svoj život za Andrein

– Dubina moje tuge je nemerljiva i sve bih učinio da vratim život te devojke. Dao bih svoj život za njen. Ali, sada je sve nepopravljivo. Zauvek je izgubljen život Andree. To ništa i nikada ne može nadoknaditi i samo Bog zna kako je njenoj porodici – izjavio je Željko Mitrović za „Politiku”.

Komentarišući šta se dogodilo kobne večeri, Mitrović kaže da se njegov sin Aleksandar zaustavio na nekoliko stotina metara od mesta nesreće.

– Izašao je napolje i gotovo se onesvestio od šoka. Potom je sam krenuo ka policijskoj stanici u Ulici 29. novembra (današnja Ulica despota Stefana). Ja sam u to vreme sleteo na aerodrom, ne znajući šta se dešava. On me pozvao, u stanju šoka. Rekao je da ide ka policijskoj stanici, da će se ubiti...Ja sam ga pronašao na putu ka stanici i otišli smo zajedno u policiju – rekao je Mitrović, istakavši da ni na koji način ne želi da se meša u rad istražnih organa.  

– Neka bude ni po babu ni po stričevima. Moja porodica i ja nosićemo ovu tragediju kao večni krst. Moram samo da kažem da sam mog sina držao pod staklenim zvonom, da sam ga poslao u London, upravo zato da bude što dalje od svega i da bi se što manje znalo da je moj sin. Nisam želeo da slučajno upadne u loše društvo. Došao je na godišnji odmor u Srbiju, izabrao je da ga provede ovde, a mogao je bilo gde. Ali, valjda đavo nikada ne spava. Moj sin nije zapalio cigaretu niti je popio kap alkohola u životu – kazao je Mitrović.  

A. A.

objavljeno: 19.07.2013.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

ŽELJKO MITROVIĆ: Svoj život bih dao da mogu da spasim nesrećnu devojku!

Izvor: medio.rs, 19.Jul.2013

Odmah posle udesa sin me pozvao i rekao da će se ubiti, da ne zna šta da radi i da želi da ide u policiju. Aleksandar je uvek bio najsvetlija tačka moje porodice - kaže vlasnik TV Pink

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.