Izvor: Radio 021, 20.Feb.2020, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olja Bećković tužila autore emisije Hit tvit

U Višem sudu u Beogradu sutra će biti održano prvo ročiste po tužbi Olje Bećković, autorke emisije Utisak nedelje, protiv tuženih televizije Pink, Željka Mitrovića, Verice Bradić i Gorana Gmitrića, koautora emisije Hit tvit, potvrdio je za Danas njen pravni zastupnik Goran Draganić.

Olja Bećković, autorka emisije Utisak nedelje koja postoji od 1991. godine i koja je kao autorsko delo deponovana u Autorskoj agenciji od 1994. godine, podnela je tužbu nadležnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sudu radi utvrđenja da je povređeno njeno autorsko pravo.

Viši sud u Beogradu će u parničnom postupku na osnovu predloženih dokaza i činjenica utvrđivati da li su koautori emisije Hit tvit preuzeli originalnu idejnu koncepciju i bitne segmente emisije Utisak nedelje i da li je na taj način došlo do povrede autorskog prava Olje Bećković, navodi Danas.

Ročište počinje u 11:40h.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Željko Mitrović

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Olja Bećković tužila Pink, Mitrovića i autore emisije „Hit tvit“ zbog autorskih prava

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Feb.2020

Prvo ročište po ovoj tužbi održaće se u petak u Višem sudu u Beogradu, potvrdio je njen pravni zastupnik Goran Draganić...Olja Bećković, autorka emisije Utisak nedelje koja postoji od 1991. godine i koja je kao autorsko delo deponovana u Autorskoj agenciji od 1994. godine, podnela je tužbu...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.