Zbog štednje na RTS, Željko Joksimović ponovo peva „Lane moje“ na Evroviziji

Izvor: Njuz.net, 19.Nov.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog štednje na RTS, Željko Joksimović ponovo peva „Lane moje“ na Evroviziji

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Pesma će zbog propozicija morati da se preimenuje u "Lane mojne"

BEOGRAD, 19. novembar 2011, (Njuz) - Srbiju će na Pesmi Evrovizije, koja će se održati u u maju 2012. godine u Azerbejdžanu, ponovo predstavljati Željko Joksimović. Zbog mera štednje poznati pevač će i ovog puta izvoditi svoj veliki hit „Lane moje“, saopšteno je danas iz Radio televizije Srbije.
U medijskom servisu napominju da je Joksimović već dvaput nastupao za >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << Srbiju, jednom kao izvođač i drugi put kao kompozitor, a bio je i domaćin ove manifestacije u Beogradu, što je uticalo da izbor još jednom padne na njega.
- Zbog štednje, promenjen je raniji način izbora naše pesme. Željka smo jednoglasno izabrali da nas predstavlja pred Evropom jer je on osoba koju posebno cene u Azerbejdžanu, pošto mu melodije pesama dosta podsećaju na njihove narodne pesme - rekla je u izjavi za medije PR menadžerka RTS Duška Vučinić-Lučić - Takođe smo odlučili da, kao što ne treba menjati pobednički tim, ne treba menjati ni pobedničku pesmu, pa ćemo na takmičenje ići sa pesmom „Lane moje“, čime će RTS uštedeti novac - rekla je Duška Vučinić-Lučić.
Željko Joksimović je izjavio da ga je veoma obradovala vest da će ponovo predstavljati svoju zemlju na Eurosongu pesmom „Lane moje“.
- Čim mi je Aleksandar Tijanić rekao da ponovo idem na Eurosong, momentalno sam počeo da smišljam novu pesmu. Odmah sam pomislio da bih ovog puta mogao da nastupim sa nekom etno baladom, međutim Tijanić mi je pred kraj razgovora rekao da ću, zbog štednje novca za novu Šotrinu seriju, morati da repriziram svoju pesmu „Lane moje“ – izjavio je Joksimović i napomenuo da je u prvi mah mislio da je nemoguće dva puta nastupiti sa istom kompozicijom, ali je od direktora RTS-a dobio garancije da je to moguće izvesti ukoliko se promeni naziv, zbog čega će se ova pesma na takmičenju zvati „Lane mojne“.
Miroslav Vujović
REKLAMA: Knjiga koja se čita! Njuz.net predstavlja „Ovo nam možda nije trebalo“
Pogledaj vesti o: Željko Joksimović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.