Ðorđević: Advokati u Srbiji u ponedeljak počinju da rade

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jan.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðorđević: Advokati u Srbiji u ponedeljak počinju da rade

Još uvek nije doneta odluka o prekidu obustave rada advokata, rekao je danas predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Dragoljub Ðorđevića.

Advokati u Srbiji počeće da rade u ponedeljak, 26. januara, nakon što su usvojene izmene Zakona o javnom beležništvu i pratećih zakona, izjavio je danas predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević.

"Imam čast i zadovoljstvo da obavestim građane Srbije da se advokatura u ponedeljak, 26. januara vraća u sudnice", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kazao je Đorđević agenciji Beta.

Kako je objasnio, izmene Zakona o javnom beležništvu i prateći zakoni objavljeni su danas u Službenom glasniku, a stupaju na snagu sutra.

Đorđević je istakao da zahtev za smenu ministra pravde Nikole Selakovića ostaje, ali da to nije obavezan uslov za početak rada advokata.

"Mi nismo Vlada srbije i ne možemo smeniti ministra, ali taj zahtev ostaje", naveo je predsednik Komore.

Advokati su tokom četvoromesečnog štrajka zahtevali da im se umanje iznosi paušalnih poreza, kao i da im se vrate pojedina ovlašćenja koja su im bila oduzeta uvođenjem sistema javnih beležnika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.