Zavod za stomatologiju u Kragujevcu najavio štrajk

Izvor: Kurir, 27.Nov.2012, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavod za stomatologiju u Kragujevcu najavio štrajk

Zbog otežanog poslovanja korisnici ne mogu da dobiju sve usluge koje su u nadležnosti Zavoda, a zaposleni su dovedeni u neravnopravan položaj tako što jedan broj njih zarade ne dobija redovno, navedeno je u saopštenju koje je potpisao predsednik Sindikalne organizacije Dejan Vučković

KRAGUJEVAC - Sindikalna organizacija "Zavoda za stomatologiju" u Kragujevcu najavila je danas mogućnost štrajka ukoliko svi zaposleni zarade ne budu dobijali >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u istom danu i ne bude obezbeđen materijal za rad neophodan da se korisnicima pruži usluga, a u rukovodstvu očekuju rešenje od resornog ministarstva.

"Zbog otežanog poslovanja korisnici ne mogu da dobiju sve usluge koje su u nadležnosti Zavoda, a zaposleni su dovedeni u neravnopravan položaj tako što jedan broj njih zarade ne dobija redovno", navedeno je u saopštenju koje je potpisao predsednik Sindikalne organizacije Dejan Vučković.

Vučković tvrdi da se jednom broju radnika, koji se svrstavaju u tzv. kategoriju neugovorenih radnika, iako su stalno zaposleni, zarade i druga davanja ne isplaćuju na vreme.

Takođe, zarade i druga davanja kasne i stomatolozima na specijalizaciji, kao i zubnim tehničarima, medicinskim sestrama i nemedicinskom osoblju, kaže Vučković.

U rukovodstvu Zavoda naglašavaju da je reč o problemu sa kojim se suočavaju sve takve ustanove u Srbiji i potvrđuju problem s nedostatakom materijala, zbog čega pacijenti na usluge čekaju duže nego ranije.

Kragujevački zavod ima 161 zaposlenog, od kojih plate za njih 130 finansira država za obavljanje poslova po osnovu obaveznog osiguranja, dok za preostale zaposlene Zavod mora da obezbedi mesečno oko dva miliona dinara iz sopstvenih prihoda.

Direktor Ranko Golijan podseća da je Zavod za stomatologiju specifična ustanova, jer ne pripada Domu zdravlja, ni Kliničkom centru, zbog čega ima potrebu za administrativnim radnicima.

On očekuje pomoć od Ministarstva zdravlja, jer, kako kaže, čak i ako bi 30 zaposlenih bilo proglašeno tehnološkim viškom Zavod za stomatologiju nema sredstva za socijalni program.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.