Valjevski rezervisti postigli dogovor sa državom: Prekinut štrajk!

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2018, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjevski rezervisti postigli dogovor sa državom: Prekinut štrajk!

Ratni veterani iz Valjeva koji su od prošlog ponedeljka štrajkovali glađu, a zatim radikalizovali protest probadajući sebi šake velikim ekserima, okončali su ga danas oko 14 sati kompromisnim dogovorom sa predstavnicima resornog ministarstva i čelnicima opštine.

Ljubomir Bradić, predsednik Udruženja boraca ratova od 1990. i generalni sekretar Udruženja “Gvozdeni puk”, kaže za “Vesti” da su uslišeni ključni zahtevi, kao i da će oko većine drugih doći do kompromisa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
-Najvažnije je što gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović naredio da odmah počne sa sređivanjem enterijera Spomen obeležja. Takođe smo pronašli i kompromisno rešenje povodom revizije Komisije za bolesnog borca kao i za priključenje električne energije za druga dva borca. Ne smatramo da smo bilo koga ucenjivali, jer su svi naši zahtevi bili normalni i trebalo ih je rešiti mnogo pre. Ne bavimo se politikom niti ćemo i to smo dokazali i ovim štrajkom – kaže Bradić i upozorava da ovaj vid protesta više nikada ne bi smeo da se ponovi.

-Konačno neko mora da shvati da moraju da se rešavaju karakteristični problemi boračke populacije, a posebno kada je reč o čuvanju sećanja na naše poginule drugove, umrle vojnike i ratne vojne invalide. Svi moramo da vodimo brigu o porodicama palih boraca, deci palih boraca, o bolesnim borcima i o kompletnoj boračkoj populaciji – ističe Bradić.

U pregovorima oko prekida štrajka ratnih veteran učestvovali su Negovan Stanković, državni sekretar za boračka pitanja i gradonačelnik Valjeva, Slobodan Gvozdenović.

Po nalogu gradonačelnika, odmah po završetku pregovora u prostorije Udruženja boraca je stigla Hitna pomoć i pregledala sve štrajkače, uključujući i one koji su probili šake ekserima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rezervisti prekinuli štrajk glađu

Izvor: Večernje novosti, 13.Avg.2018

Posle razgovora sa predstavnicima Vlade Srbije u Valjevu VALjEVO - Rezervisti, njih devet, u ponedeljak su prekinuli štrajk glađu u koji su stupili prošlog ponedeljka. Odlučili su da protest okončaju, posle razgovora sa predstavnicima Vlade Srbije, Ministarstva za boračka pitanja...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.