Roditelji ubijenog štrajkuju zbog odštete

Izvor: Mondo, 08.Nov.2012, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji ubijenog štrajkuju zbog odštete

Roditelji Dalibora Vasovića počeli su danas štrajk glađu ispred Osnovnog suda u Čačku zahtevajući da im se isplati oko 1,5 miliona dinara odštete zbog smrti sina.

Rumenka i Tomislav Vasović rekli su novinarima da je presudom Osnovnog suda u Čačku Dragan Krdžić iz čačanskog sela Gornja Gorevnica osuđen na četiri godine zatvora i isplatu oko 1,5 miliona dinara nematerijalne štete jer je 2001. godine u centru grada bejzbol palicom udario njihovog sina Dalibora >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (18) koji je umro 13 dana kasnije.

Sud je šest godina kasnije osudio Krdžića na četvorogodišnju kaznu zatvora i isplatu nematerijalne štete, ali je on odslužio zatvorsku kaznu, a materijalnu nadoknadu nije isplatio jer, kako se navodi u obrazloženju suda, nema stalne prihode i na njega se ne vodi nikakva imovina.

Bračni par Vasović naveo je da njihova sedmočlana porodica jedva preživljava jer niko od njih ne radi, zbog čega su se i odlučili na štrajk glađu.

"Ja i suprug smo ostali bez posla, snaja i sin takođe, a imamo troje unučića. Podstanari smo i već pet meseci nismo platili kiriju. Ne znam šta da radimo. Bili smo kod predsednice Osnovnog suda koja nam je rekla da ne može ništa da naplati ako se na njega ne vodi nikakva imovina. Grad nam je uručio 5.000 dinara kao jednokratnu pomoć i to je sve", rekla je novinarima Rumenka Vasović.

Supružnici Vasović najavili su da neće odustati od štrajka dok njihov zahtev ne bude ispunjen.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajkuju glađu tražeći odštetu za smrt sina

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2012

Roditelji Dalibora Vasovića počeli su danas štrajk glađu ispred Osnovnog suda u Čačku zahtevajući da im se isplati oko 1,5 miliona dinara odštete zbog smrti sina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

ČA: Roditelji traže odštetu za sina

Izvor: B92, 09.Nov.2012, 14:36

Čačak -- Roditelji Dalibora Vasovića, koji je ubijen 2001. u Čačku, proveli su noć ispred Osnovnog suda, gde su počeli štrajk glađu...Oni zahtevaju da im se isplati oko 1,5 miliona dinara odštete zbog smrti sina...Rumenka (53) i Tomislav (55) Vasović, koji su bili vidno umorni nakon noći...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.