Radnici besni zbog otkaza i smanjenja plata: Zbog štrajka Alitalije ugašeno čak 60 odsto letova!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Apr.2017, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici besni zbog otkaza i smanjenja plata: Zbog štrajka Alitalije ugašeno čak 60 odsto letova!

Italijanska avio-kompanija Alitalija otkazala je danas 60 odsto svojih letova zbog 24-časovnog štrajka sindikata zaposlenih u toj avio-kompaniji.

Iz Alitalije, međutim, poručuju da su putnicima na usluzi veći avioni i da je 92 odsto putnika prebačeno na alternativne letove.

Zaposleni protestuju zbog ukidanja radnih mesta i smanjenja plata, što je, kako navodi agencija AP, deo planiranog reorganizovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << poslovanja posrnulog avio-prevoznika.

Predstavnici sindikata tvrde da tom planu nedostaje kredibilnost, i da se njime predviđaju samo kratkoročne uštede bez dugoročnih planova za rast poslovanja.

Zvaničnici italijanske vlade su se danas sastali sa italijanskim akcionarima, koji kontrolišu 51 odsto akcija u avio-kompaniji, kako bi se pronašlo rešenje za investiciju koja je potrebna za povratak kompanije na zdrave temelje.

Ukidanje radnih mesta u gubitaškoj Alitaliji očekuje se već mesecima, navodi agencija Frans pres, dodajući da se 49 odsto udela Alitalije nalazi u rukama Etihad ervejza, koji je 2014. godine spasao Alitaliju bankrotstva.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Štrajk Alitalije prizemljio 60 odsto letova

Izvor: Capital.ba, 05.Apr.2017

MILANO, Italijanska avio-kompanija Alitalija otkazala je danas 60 odsto svojih letova zbog 24-očasovnog štrajka sindikata zaposlenih u toj avio-kompaniji. Iz Alitalije, međutim, poručuju da su putnicima na usluzi veći avioni i da je 92 odsto putnika prebačeno na alternativne letove. Zaposleni protestuju...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.