Održan štrajk upozorenja, rudari traže potpisivanje kolektivnog ugovora

Izvor: Capital.ba, 26.Sep.2022, 12:03

Održan štrajk upozorenja, rudari traže potpisivanje kolektivnog ugovora

SARAJEVO – Radnici sedam rudnika u sastavu federalnog koncerna “Elektroprivreda BiH”, kao i zaposleni u Rudniku mrkog uglja Banovići, jutros su održali jednočasovni štrajk upozorenja tražeći potpisivanje kolektivnog ugovora za oblast rudarstva. Foto: Pixabay Predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH /FBiH/ Sinan Husić rekao je da je Sindikat nekoliko puta socijalnim partnerima uputio inicijativu za vođenje pregovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora o >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva u FBiH, prenose federalni mediji. On je napomenuo da je prije odluke o štrajku upozorenja i federalni premijer Fadil Novalić uputio više dopisa ministru energije, rudarstva i industrije FBiH Nerminu DŽindiću, ali da resorno ministarstvo nije preduzelo ništa da spriječi štrajk upozorenja. Srna Чланак Održan štrajk upozorenja, rudari traže potpisivanje kolektivnog ugovora се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Propali pregovori – Radnici “Arcelor Mittala” od sutra štrajkuju

Izvor: Capital.ba, 26.Sep.2022

OMARSKA – Radnici “Arcelor Mittala” stupiće u jednočasovni štrajk upozorenja u utorak u 11 časova zbog neispunjavanja zahtjeva uprave da se radnicima isplati po 1.100 KM, koliko bi trebalo da dobiju njihove kolege u Zenici kao mjeru pomoći za prevazilaženje posljedica inflacije. FOTO: Pixaby Predsjednik...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.