Ministarstvo privrede će pomoći radnicima Gumoplastike da naplate potraživanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Sep.2018, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo privrede će pomoći radnicima Gumoplastike da naplate potraživanja

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović izjavio je večeras da su radnici Gumoplastike iz okoline Bujanovca obustavili štrajk i da će predstavnici ministartstva od ponedeljka otići u to preduzeće kako bi pomogli radnicima da naplate određena potraživanja.

Stevanović, koji se sinoć sastao sa radnicima, rekao je da taj razgovor nije bio lak, ali je obavljen u korektnoj atmosferi, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << posle čega su radnici obustavili višednevni štrajk, saopšteno je iz ministarstva.

Prema njegovim rečima, objašnjeno im je da je Ministarstvo privrede htelo da im pomogne da dobiju socijalni program koji su tražili, ali se ispostavilo da, po zakonu, oni na to nemaju pravo.

"Želimo da pomognemo radnicima i iz te želje dali smo i saglasnost da se socijalni program sprovede. Ali, zbog različitih okolnosti u prethodnim godinama, ispostavilo se da radnici nemaju pravo na socijalni program", rekao je Stevanović.

Država u slučaju "Gumoplastike" nikome ništa ne duguje, rekao je on, ističući da isključivo poslodavac, odnosno "Gumoplastika", ima obavezu da izmiri potraživanja radnika.

"Predstavnici Ministarstva privrede će od ponedeljka otići u kompaniju, gde će, zajedno sa rukovodstvom 'Gumoplastike', pokušati da utvrde sve što je neophodno kako bi preduzeće u narednim nedeljama izmirilo određene obaveze prema radnicima", rekao je državni sekretar i dodao da očekuje da će u narednim nedeljama biti stavljena tačka na agoniju ljudi iz Bujanovca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Ministarstvo privrede će pomoći radnicima Gumoplastike"

Izvor: RTS, 21.Sep.2018

Predstavnici Ministarstva privrede će već od ponedeljka otići u preduzeće "Gumoplastika" kod Bujanovca da bi pomogli radnicima da naplate određena potraživanja, najavio je državni sekretar Dragan Stevanović, navodi se u saopštenju. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.