"Ministarstvo privrede će pomoći radnicima Gumoplastike"

Predstavnici Ministarstva privrede će već od ponedeljka otići u preduzeće "Gumoplastika" kod Bujanovca da bi pomogli radnicima da naplate određena potraživanja, najavio je državni sekretar Dragan Stevanović, navodi se u saopštenju.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, koji se sinoć sastao sa radnicima "Gumoplastike", rekao je da razgovor nije bio lak, ali je obavljen u korektnoj atmosferi, nakon čega su oko 22 sata obustavili višednevni štrajk.

Prema njegovim rečima, radnicima je objašnjeno da je Ministarstvo privrede htelo da im pomogne da dobiju socijalni program koji su tražili, ali se ispostavilo da, po zakonu, oni na to nemaju pravo.

"Želimo da pomognemo radnicima, i iz te želje, dali smo i saglasnost da se socijalni program sprovede. Ali, zbog različitih okolnosti u prethodnim godinama, ispostavilo se da radnici nemaju pravo na socijalni program", rekao je Stevanović, piše u saopštenju Ministarstva privrede.

Država u slučaju "Gumoplastike" nikome ništa ne duguje, rekao je Stevanović, ističući da isključivo poslodavac ima obavezu da izmiri potraživanja radnika.

"Predstavnici Ministarstva privrede će od ponedeljka otići u kompaniju, gde će, zajedno sa rukovodstvom Gumoplastike, pokušati da utvrde sve što je neophodno kako bi preduzeće u narednim nedeljama izmirilo određene obaveze prema radnicima", rekao je državni sekretar.

Očekuje da će u narednim nedeljama biti stavljena tačka na agoniju ljudi iz Bujanovca, saopštilo je Ministarstvo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво