Izvor: Danas, 10.Avg.2022, 16:49

Meštanin Slatine počeo štrajk glađu nezadovoljan cenom zemljišta koju je ponudila kineska kompanija

Veći broj meštana sela Slatina, Brestovac i Metovnica, njih 870, odlučilo je da proda svoje zemljište ili objekte kompaniji Ziđin majning (Serbia Zijin Mining), koja na tom prostoru upravlja rudnikom bakra Čukaru Peki, ali njih 15 odbilo je ponude te firme uprkos Zakonu o eksproprijaciji iz 2015. godine na koji se poziva i Ziđin, a od kojih je jedan meštatnin danas odlučio da započne i štrajk glađu u znak protesta.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meštanin Slatine počeo štrajk gladju nezadovoljan cenom zemljišta koju je ponudila kineska ...

Izvor: Beta, 10.Avg.2022

Veći broj meštana sela Slatina, Brestovac i Metovnica, njih 870, odlučilo je da proda svoje zemljište ili objekte kompaniji Zidjin majning (Serbia Zijin Mining), koja na tom prostoru upravlja rudnikom bakra Čukaru Peki, ali njih 15 odbilo je ponude te firme uprkos Zakonu o eksproprijaciji iz 2015....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.