Meštanin Slatine počeo štrajk gladju nezadovoljan cenom zemljišta koju je ponudila kineska ...

Izvor: Beta, 10.Avg.2022, 17:54

Meštanin Slatine počeo štrajk gladju nezadovoljan cenom zemljišta koju je ponudila kineska ...

Veći broj meštana sela Slatina, Brestovac i Metovnica, njih 870, odlučilo je da proda svoje zemljište ili objekte kompaniji Zidjin majning (Serbia Zijin Mining), koja na tom prostoru upravlja rudnikom bakra Čukaru Peki, ali njih 15 odbilo je ponude te firme uprkos Zakonu o eksproprijaciji iz 2015. godine na koji se poziva i Zidjin, a od kojih je jedan meštatnin danas odlučio da započne i štrajk gladju u znak protesta.Žitelj Slatine Zlatibor Kračunović otpočeo je štrajk gladju ispred kompanije Zidjin majning, pošto nakon pregovora sa Zidjinom nije bio zadovoljan ponuđenom cenom.  Kračunoviću je od katastra stiglo rešenje kojim se potvrđuje da 80 ari njegovog zemljišta pod šumom pripada kompaniji Zidjin, pa je danas seo na hoklicu kraj kapije te firme i rešio da, kako je naveo, bude istrajan."Ne želim da zaustavim rudarenje, ali ne želim da prodam svoju dedovinu. Insistirao sam da se rudarenje nastavi, ali da zemljište bude moje, a da mi kompanija plaća zakup, što oni ne žele. Kako bismo rešili problem bezbolno, zatražio sam da mi kupe 80 ari na Avali ili Kosmaju, ali zbog visoke cene oni su to odbili", rekao je agenciji Beta Kračunović, otac troje dece.Kračunović je u međuvremenu odbio dve ponude Zidjina za otkup.Prva ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ziđin: Kračunović koji štrajkuje glađu tražio za zakup više od pola miliona evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Avg.2022

Kompanija Ziđin Majning (Serbia Zijin Mining) danas se oglasila po drugi put saopštenjem u kome navodi detalje pregovora sa Zlatiborom Kračunovićem iz Slatine koji je, zbog neuspešnog ishoda pregovora, stupio u štrajk glađu ispred sedišta ove kompanije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.