Ispunjen minimum uslova za nastavak proizvodnje u »Trudbeniku«

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2015, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispunjen minimum uslova za nastavak proizvodnje u »Trudbeniku«

DOBOJ - Predsjednik štrajkačkog odbora radnika fabrike kompresora i pneumatskih alata "Trudbenik" iz Doboja Predrag Jorgić rekao je da su sa današnjom isplatom majske plate radnicima ispunjeni minimalni uslovi za obustavu štrajka i nastavak proizvodnje.

Jorgić je rekao Srni da je dobio uvjerenje od direktora Luke Miloša da će biti potpisano i rješenje o većinskom sindikatu koji djeluje u "Trudbeniku", čime se, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kako je naveo, više neće ignorisati stavovi oko 70 od 120 radnika koji pripadaju Savezu sindikata Republike Srpske.

"Obustava štrajka može stupiti na snagu sutra ili prekosutra, u zavisnosti da li će direktor ispuniti svoje obećanje", istakao je Jorgić.

Prema njegovim riječima, isplata po osnovu zaostalih potraživanja radnicima, koja iznose oko 6,9 miliona KM, mogu se realizovati i prodajom dijela nepotrebnog zemljišta u vlasništvu "Trudbenika".

Jorgić je svjestan da prodaja zemljišta znači i umanjenje kapitala preduzeća ali, kako je naveo, nema drugih načina da se isplate obaveze prema radnicima.

Direktor "Trudbenika" Luka Miloš rekao je da se pregovori sa radnicima privode kraju o čemu će javnost uskoro biti obaviještena.

Generalni štrajk radnika Fabrike "Trudbenik" počeo je 9. februara zbog zahtjeva da im bude isplaćeno sada već 15 zaostalih plata i doprinosi, da se nađe rješenje za povezivanje osam i po godina radnog staža i omoguće bolji uslovi rada.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Radnici „Trudbenika“ prekinuli štrajk

Izvor: Capital.ba, 26.Mar.2015, 10:22

DOBOJ, Radnici Fabrike kompresora i pneumatskih alata „Trudbenik“ iz Doboja prekinuli su štrajk, nakon što je uprava ispunila minimum njihovih zahtjeva. Radnici „Trudbenika“, njih pedesetak jutros su nastavili proizvodnju. Predsjednik Štrajkačkog odbora Predrag Jorgić rekao je novinarima...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.