Aleksandar Timošenko zatražio od supruge da prekine štrajk glađu

Izvor: Blic, 01.Maj.2012, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Timošenko zatražio od supruge da prekine štrajk glađu

Aleksandar Timošenko, suprug bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko, zatražio je da ona prekine štrajk glađu u zatvoru. Aleksandar Timošenko sa ćerkom Jevgenijom

U pismu koje je poslato iz Praga, gde Aleksandar Timošenko trenutno živi, on traži od svoje supruge da misli na budućnost Ukrajine "čiji će lider ponovo biti". Pismo je postavljeno na internet-stranici bivše premijerke.

Ćerka Jevgenija juče je izjavila da se zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njene majke pogoršalo zbog štrajka glađu. Ona je posetila Timošenkovu u zatvoru u Harkovu i izjavila da je njena majka veoma slaba.

Timošenkova je počela štrajk glađu 20. aprila, nakon što su zatvorski čuvari, navodno, nad njom primenili silu dok su je prebacivali u bolnicu.

Ona služi sedmogodišnju kaznu zatvora, na koju je osuđena zbog zloupotrebe službenog položaja. Takođe joj je naloženo da plati nadoknadu od skoro 200 miliona dolara kompaniji "Naftagas".

Povezane vesti: Cimerka tvrdi da Timošenkovoj ništa ne fali Objavljene fotografije isprebijane Julije Timošenko u zatvoru Bivšem hrvatskom ministru Polančecu smanjena zatvorska kazna Timošenkova započela štrajk glađu, poslanici blokirali skupštinsku govornicu zbog bivše premijerke Timošenkova odbacila optužbe za umešanost u ubistvo poslanika
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.