Vlada i prosvetari bez dogovora, štrajk od petka

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jan.2011, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada i prosvetari bez dogovora, štrajk od petka

Predstavnici Vlade Srbije i četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti nisu danas na pregovorima u Beogradu postigli dogovor, pa će sindikati u petak početi najavljeni štrajk, rekli su predstavnici sindikata.

Predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost" Tomislav Živanović rekao je da dogovor sa vladom nije postignut i da su predstavnici vlasti sindikalcima ponudili nastavak pregovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u aprilu.

"Ponuđeno nam je isto što i prošli put. Ispostavilo se da ćemo mi sa naših par milijardi narušiti makroekonomsku stabilnost Srbije. Sindikati ne mogu to da prihvate", rekao je Živanović.

Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost", Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije najavili su ranije da će u petak potpuno obustaviti rad, dok je iz Sindikata obrazovanja Srbije poručeno da će istog dana stupiti u "zakonski štrajk" - skraćivanjem časova na 30 minuta.

Prema navodima Granskog sindikata "Nezavisnost", trenutno štrajkuje 279 škola u Srbiji, u kojima je nastava skraćena na 30 minuta, a ranije je najavljeno da predstavnici tri sindikata očekuju obustavu rada u 1.500 osnovnih i srednjih škola.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.