Unija sindikata nastavlja štrajk u ponedeljak

Izvor: Beta, 05.Feb.2011, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unija sindikata nastavlja štrajk u ponedeljak

BEOGRAD, 5. februara 2011. (Beta) - Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji izjavio je u subotu da će škole članice te Unije nastaviti štrajk u ponedeljak, 7. februara, i da je u subotu pokrenuta inicijativa za smenjivanje ministra prosvete Žarka Obradovića.

"Unijа sindikаtа prosvetnih rаdnikа nije potpisаlа nikаkаv protokol o prekidu štrаjkа. Ministаr prosvete i njegovi pomoćnici, mа koliko to mediji pokušаvаli dа prećute, suočiće se sа činjenicom dа će u ponedeljаk škole člаnice Unije i dаlje biti u potpunoj obustаvi rаdа u Krаgujevcu, Čаčku, Krаljevu, Zrenjаninu, Novom Sаdu, Beogrаdu i drugim grаdovimа", kaže se u pisanoj izjavi Erdejija dostavljenoj agenciji Beta.

Predstavnici tog sindikata nisu prisustvovali u petak bili na sastanku u Vladi Srbije na kom je dogovoren prekid štrajka prosvetara, a prema rečima Obradovića, Erdelji nije prisustvovao isključivo zbog fizičke udaljenosti.

Erdelji je Beti rekao da mu je kasno javljeno za sastanak u Beogradu i ocenio kao neozbiljan potpisani protokol. "Potpisani protokol je budalaština. Ljudi se smeju i nikom nije jasno šta znači. Na šta to liči, ako bude priliva novca u budžetu, dobićete povišicu. Neozbiljno je", kazao je Erdelji.


Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk prosvetara se nastavlja?

Izvor: Mondo, 05.Feb.2011

Konačna odluka o tome da li će škole, članice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, nastaviti štrajk u ponedeljak, biće doneta na sutrašnjoj sednici Upravnog odbora unije, kažu u Uniji.

Nastavak na Mondo...

Unija sindikata prosvjetnih radnika nastavlja štrajk

Izvor: Capital.ba, 05.Feb.2011

BEOGRAD, Predsjednik Unije sindikata prosvjetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji izjavio je danas da će škole članice te Unije nastaviti štrajk u ponedjeljak, 7. februara, i da je danas pokrenuta inicijativa za smjenjivanje ministra prosvjete Srbije Žarka Obradovića. 'Unija sindikata prosvjetnih...

Nastavak na Capital.ba...

ZA DEO PROSVETARA ŠTRAJK NIJE ZAVRŠEN

Izvor: Kurir, 05.Feb.2011

BEOGRAD- Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) saopštila je da članovi tog sindikata nisu prekinuli štrajk, jer ta Unija nije ni potpisala protokol, na koji se poziva ministar prosvete Žarko Obradović...- Ministar prosvete Žarko Obradović je netačno i tendenciozno obavestio javnost...

Nastavak na Kurir...

JEDAN NA JEDAN: LEONARDO ERDELJI VS TOMISLAV ŽIVANOVIĆ

Izvor: Kurir, 06.Feb.2011, 08:39

Leonardo Erdelji, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika..Tomislav Živanović, predsednik Granskog sindikata „Nezavisnost"..PITANJA..1. Da li ste zadovoljni dogovorom sa Vladom?..2. Je l’ vam žao dece?..3. Po čemu će deca pamtiti početak 2011. godine?..4. Stoje li iza vas političke...

Nastavak na Kurir...

JEDAN NA JEDAN: LEONARDO ERDELJI VS. TOMISLAV ŽIVANOVIĆ

Izvor: Kurir, 06.Feb.2011

PITANJA 1. Da li ste zadovoljni dogovorom sa Vladom? 2. Je l’ vam žao dece? 3. Po čemu će deca pamtiti početak 2011. godine? 4. Stoje li iza vas političke stranke? 5. Da li je postojao drugi način da prosvetni radnici ostvare zahteve, a da deca ne budu oštećena?..Leonardo Erdelji, predsednik...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.