Studenti najavili štrajk glađu

Izvor: B92, 25.Apr.2012, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti najavili štrajk glađu

Beograd -- Deo studenata dva fakulteta Univerziteta umetnosti najavljuje da će sutra započeti štrajk glađu ispred Ministarstva prosvete i nauke.

Oni će štrajkovati, jer i pored ranijeg dogovora, još nije rešen problem uplate školarina za najbolje studente.

Štrajk glađu započeće deo studenata Fakulteta primenjenih umetnosti (FPU) i Fakulteta dramskih umetnosti (FDU), rekao je Tanjugu student >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prodekan FDU Miloš Kuvekalović.

Štrajk će početi u 9.00 časova, rekao je on i naveo da Ministarstvo još nije uplatilo školarine za oko 120 studenata.

Ministarstvo je preuzelo obavezu da uplati ceo iznos školarine za studente sa maksimalnih 60 bodova, a za one koji imaju 48 do 59 poena 50 odsto troškova.

Prema dogovoru predstavnika ministarstva, rektorata, dekanata i studenata od 11. aprila, trebalo je da studenti budu upisani do petka 20. aprila.

"Pošto novac nije uplaćen, Savet FPU odbio je dogovor, jer smatra da studenti ne mogu biti upisani dok ne legne novac na račun fakulteta", rekla je Tanjugu predsednica Studentskog parlamenta UU Vesna Đoković, studentkinja FPU.

Školarina na FPU iznosi 200.000 dinara, rekla je Đokovićeva i navela da akademci nemaju izbora nego da štrajkuju glađu.

Studenti su 11. aprila, tokom sastanka o ovoj temi, na nekoliko sati zabarikadirali rektorat UU i zaključali državnog sekretara Ministarstva prosvete i nauke Radivoja Mitrovića, rektorku Univerziteta umetnosti Ljiljanu Mrkić Popović i dvojicu dekana.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studenti najavljuju štrajk glađu

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2012

Deo studenata dva fakulteta Univerziteta umetnosti najavio je da će u četvrtak početi štrajk glađu ispred Ministarstva prosvete i nauke, jer i pored ranijeg dogovora, još nije rešen problem uplate školarina za najbolje studente.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Studenti najavili štrajk glađu

Izvor: medio.rs, 25.Apr.2012

Deo studenata dva fakulteta Univerziteta umetnosti najavljuje da će sutra započeti štrajk glađu ispred Ministarstva prosvete i nauke.

Nastavak na medio.rs...

Studenti štrajkuju glađu ispred Vlade

Izvor: Mondo, 26.Apr.2012, 10:42

Deo studenata Univerziteta umetnosti počeo je danas u devet časova štrajk glađu ispred Ministarstva prosvete i nauke jer nije poštovan sporazum o uplati školarina za ovu godinu.

Nastavak na Mondo...

Studenti otpočeli štrajk glađu ispred Ministarstva prosvete

Izvor: Blic, 26.Apr.2012

Oko 30 studenata Fakulteta primenjenih umetnosti jutros je započelo štrajk glađu ispred zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici, zato što i pored toga što su dali sve ispite u godini i dalje ne mogu da se upišu na budžet. Studentima se u međuvremenu javio ministar prosvete Žarko Obradović...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.