Izvor: B92, 05.Okt.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkuju radnici "Kosmetprevoza"

Kosovska Mitrovica -- Radnici "Kosmetprevoza" stupili su u štrajk upozorenja jer im Ministarstvo prosvete nije platilo dugovanja za prevoz učenika i nastavnog osoblja.

Predstavnik zaposlenih Dragan Živković izjavio je da će od danas, narednih nedelju dana, privremeno obustaviti saobraćaj u vremenu od šest do 6.30 i od 12 do 12.30 časova.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo prosvete duguje 13 miliona dinara na ime troškova prevoza učenika i nastavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osoblja tom kosovskomitrovačkom preduzeću.

"Ukoliko se u roku od nedelju dana ne reši ovaj problem, štrajk ćemo radikalizovati. Blokiraćemo grad sa svih 30 autobusa, izaći ćemo na ulice, ali trudićemo se da građanstvo to ne oseti. Sva vozila, izuzev kombi prevoznika i autobusa, ćemo propuštati", upozorio je Živković.

"Mi ne tražimo pomoć, nama pomoć ne treba. Mi jednostavno tražimo da nam se plati ono što smo odradili, jer je 13 miliona dinara jako velika suma novca za malo preduzeće kao što je 'Kosmetprevoz'", rekao je Živković.

To preduzeće ove školske godine prevozi svakodnevno oko 1.500 učenika i oko 300 nastavnika iz pravca Jarinja, Leška, Banjske, Biljanovca i Novog Pazara na teritoriju severnog Kosmeta.

Radnici zahtevaju od Ministarstva prosvete da isplate dugovanja za prevoz učenika i nastavnog osoblja za period od 1. februara ove do 30. juna naredne godine.

Oni zahtevaju i da sa ovim preduzećem Ministarstvo prosvete potpiše ugovor o prevozu učenika i zaposlenih u nastavi, jer su, kako navode, imali najpovoljniju ponudu za ovaj posao.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------- Pratite specijal "Peti oktobar - 10 godina posle" ---------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.