Izvor: Radio 021, 28.Maj.2020, 11:55

Štrajk upozorenja u deset novosadskih škola i protest zbog izbora za v.d. direktora u Kisaču

Zaposleni u školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine obustaviće rad u sredu, 3. juna, na sat vremena kako bi skrenuli pažnju na neregularne izbore za v.d. direktora škole "Ljudovit Štur" u Kisaču.

Rad će biti obustavljen od 12 do 13 časova u deset škola u Novom Sadu.

U pitanju su Gimnazija "Laza Kostić", Elektrotehnička škola "Mihailo Pupin", Saobraćajno-tehnička škola "Pinki", Tehnička škola "Mileva Marić Ajnštajn", Škola >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za dizajn "Bogdan Šuput", OŠ "Mihajlo Pupin" Veternik, OŠ "Jovan Dučić" Petrovaradin, OŠ "Mihajlo Pupin" Veternik, OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Sremska Kamenica, OŠ "Ivo Andrić" Budisava i OŠ "Ljudevit Štur" Kisač.

Jedini štrajkački zahtev je da se bivša direktorica škole u Kisaču Ana Vozar imenuje za v.d. odnosno za direktora škole.

Članica štrajkačkog odbora Ivana Muhova kaže za 021 da su se sve ove škole složile da obustave rad na jedan sat iz solidarnosti sa kolegama.

"To je samo znak da su nas podržale i ostale škole. Mi nećemo ovim dobiti nikakvo rešenje, ali ovo je jasan znak da nismo samo mi u pitanju i da se ne bunimo samo mi. Samo želimo da se poslušaju želje kolektiva", ističe ona.

Muhova najavljuje i veliki protest prosvetara u Novom Sadu zbog imenovanja direktora škole u suprotnosti sa mišljenjem školskog odbora i nastavničkog veća, a u skladu sa mišljenjem Nacionalnog saveta Slovaka. Vreme održavanja protesta tek treba da bude utvrđeno.

Podsetimo, kako je 021 ranije pisao, za v.d. direktora škole u Kisaču uprkos većini glasova nije izabrana dosadašnja direktorica Ana Vozar, već je to mesto, po mišljenju Nacionalnog saveta i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje pripalo učiteljici Ani Leginj (opširnije OVDE). Zbog toga je juče, 27. maja, održan protest kolektiva škole u Kisaču (opširnije OVDE).

Autor: Dragana Prica Kovačević - dragana@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Aktiv direktora osnovnih škola: Sutra neće biti štrajka

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2020

Zaposleni u novosadskim školama neće sutra obustaviti rad na sat vremena, saopšteno je danas iz Aktiva direktora osnovnih škola grada Novog Sada...Direktori novosadskih škola Gimnazije "Laza Kostić", ETŠ "Mihajlo Pupin", SŠ "Pinki", TŠ "Mileva Marić Ajnštajn", Škole za dizajn "Bogdan Šuput",...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.