Štrajk upozorenja 25. februara i u niškim školama

Izvor: JužneVesti.com, 16.Feb.2016, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk upozorenja 25. februara i u niškim školama

Pošto su sva četiri sindikata prosvetnih radnika premijeru i ministru Vučiću najavila štrajk upozorenja za 25. februar, prvi čas u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni tog dana gubiće i đaci u niškim školama.

Kako kaže predsednica Gradskog odbora Samostalnog sindikata obrazovanja Zorica Kitanović, očekuje se da se na štrajk odazove 70 do 80 odsto škola.

Štrajku će se pridruživati >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << neše kolege bez obzira na to kom sindikatu pripadaju, ali i oni koji nisu sindikalno organizovani - kaže Kitanovićeva.

Dodaje da je moguće da do 25. februara dođe do novih pregovora sa predstavnicima Vlade i Ministarstva prosvete i da će se u skladu sa tim dalje i postupati.

Kako piše u Odluci o štrajku upozorenja prosvetnih radnika, razlog za njega je to što Zakon o platama nije popravio njihov materijalni položaj, tako da zahtevaju povećanje koefecijenta, i to 4 % od aprilske i 4 % od oktobarske plate.

Osim toga, traže i isplatu nagrade od 5.000 dinara koja je utvrđena Posebnim kolektivnim ugovorom.

Kitanovićeva je kao problem navela i to što povećanje plata od 4 odsto nisu dobili blagajnici i tehničko osoblje škola.

Ako Vlada i Ministarstvo ne prihvate ove predloge, prosvetni radnici će, kako je najavljeno, nastaviti proteste, štrajkove i "ostale sindikalne aktivnosti".
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.