Štrajk provetara u Sremskoj Mitrovici zbog napada na direktora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk provetara u Sremskoj Mitrovici zbog napada na direktora

Danas u Sremskoj Mitrovici nije bilo prvog časa u prvoj i drugoj smeni zbog nemilog događaja koji se dogodio u osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj, kada je učenik fizički napao direktora. Tim povodom danas je održana konferencija za medije u pomenutoj školi koju su organizovali sindikati zaposlenih u prosveti.

Konferenciju za medije, u dvorištu škole u kojoj se zbio nemili događaj u sredu, između ostalih pratile su i kolege iz drugih škola, prosvetni radnici. Na ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korak su se između ostalog odlučili zbog poslednjeg incidenta.

"Ne mogu da se otrgnem doživljaju koji je vladao toga dana u zbornici, situacija je bila sivo bela, ljudi su bili nemi", rekao je Joca Kopčić, predsednik Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice.

Tom prilikom su pročitani zahtevi koji će danas biti prosleđeni u resorno Ministarstvo, kažu, koji između ostalog, podrazumeva, uvođenje statusa službenog lica za sve prosvetne radnike, o tome bi oni želeli da razgovaraju I sa ministrom lično.

Nakon konferencije novinari su imali pitanja za govornike koja su se mahom odnosila na dečaka L.Š., (14) koji je učestvovao u incidentu, pominjana je u tom kontekstu I inkluzija, ali kako se radi o maloletnom licu, ta pitanja su ostala bez odgovora. Na pitanje zašto direktor škole ne prisustvuje konferenciji, u nezvaničnom razgovoru rečeno je da je on na bolovanju.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.