Štrajk prosvetara od 17. novembra (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 30.Okt.2014, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk prosvetara od 17. novembra (VIDEO)

Predstavnici sva četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika Srbije dogovorili su se da od 17. novembra započnu štrajk.
Oni traže da se prosvetari izuzmu od smanjenja plata u javnom sektoru, uvođenje platnih razreda, otpočinjane pregovora o novom Kolektivnom ugovoru kao i izmene i dopune Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju.
Loša materijalna situacija prosvetnih radnika dodatno je pogoršana >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << primenom mera štednje i smanjenjem plata u javnom sektoru. Nezadovoljni ovakvim merama vlade, lideri najvećih sindikata prosvetnih radnika dogovorili su se da stupe u strajk.
Štrajk prosvetnih radnika u Srbiji, čiji je početak najavljen za 17. novembar trajaće sve do i postizanja dogovora sa resornim ministarstvima, kaže Vladimir Milićević iz Unije Sindikata prosvetnih radnika grada Niša.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk u zdravstvu najavljen za 5. novembar

Izvor: OkRadio.rs, 31.Okt.2014, 15:47

Vranje - Štrajk upozorenja u vranjskom zdravstvu za 5. novembar najavili su predstavnici Okružnog odbora sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Pčinjskog okruga. Mile Stanković, predsednik Okružnog odbora sindikata rekao je da su se reprezentativni sindikati okupili da još jednom...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.