Štrajk prosvetara i u drugom polugodištu

Izvor: Studio B, 05.Jan.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk prosvetara i u drugom polugodištu

Koordinator Unije prosvetnih radnika Srbije Miodrag Skorobonja izjavio je danas Tanjugu da će štrajk prosvetara biti nastavljen i u drugom polugodištu.

Prema njegovim rečima, u ponedeljak 12.januara biće održan sastanak cetiri reprezentativna sindikata odnosno štrajkačkog odbora na kome će biti reči o zaključivanju ocena.

"Ministar (Srđan Verbić) nas i ne zove na pregovore. On nam drži lekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i udara nam šamare. Poslao nam je pismo da će nam se umanjiti zarada za 22.decembar, kao da to tako može", rekao je Skrobonja.

Štrajk prosvetnih radnika miruje zbog raspusta, a počeo je 17.novembra skraćenjem časova na 30 minuta. 22 decembra održan je celodnevni štrajk.

Prosvetari između ostalog traže da im ne budu smanjene zarade i da se što brže urede platni razredi u javnom sektoru. 
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk miruje zbog zimskog raspusta

Izvor: Beta, 05.Jan.2015

BEOGRAD, 5. januara 2015. (Beta) - Štrajk prosvetnih radnika miruje zbog zimskog raspusta, a o daljim koracima Unija sindikata prosvetnih radnika razgovaraće na sastanku koji je planiran za ponedeljak, 12. januara, rečeno je u sindikatu...Koordinator Unije slobodnih sindikata Miodrag Skrobonja izjavio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.