Štrajk požarevačkih profesora nezakonit

Izvor: Glas javnosti, Beta, 15.Maj.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk požarevačkih profesora nezakonit

BEOGRAD - Štrajk zaposlenih u gimnaziji u Požarevcu je nelegalan, jer je odluka školskog odbora o imenovanju direktorke škole zasnovana na zakonu, izjavio je ministar prosvete Žarko Obradović.

"Izbor direktora je po zakonu, štrajk nije po zakonu. Suština je da su deca žrtve u ovom slučaju", rekao je Obradović za RTS.

On je pozvao zaposlene >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da rade svoj posao i najavio da će u suprotnom biti "preduzete odgovarajuće mere u skladu sa zakonom".

Zaposleni u požarevačkoj gimnaziji počeli su štrajk prošle sedmice jer se protive odluci Školskog odbora da za direktora bude izabrana Andrejana Milić, koja ne radi u toj školi. Sindikat zaposlenih u požarevačkoj gimnaziji traži da se poništi konkurs na kojem je bez podrške Nastavničkog veća za direktorku izabrana Milićeva, a Školski odbor traži da ona preuzme dužnost.

Profesori kažu da imenovanje nove direktorke, za koju su glasali predstavnici grada Požarevca, ima "političku pozadinu". Predsednik Školskog odbora Slobodan Jović, koga je u to telo delegirala gradska uprava Požarevca, rekao je ranije da je imenovanje nove direktorke potvrdilo Ministarstvo prosvete Srbije i da zakon mora da se poštuje.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.