Sindikati prosvete najavili štrajk upozorenja

Izvor: Beta, 07.Maj.2014, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati prosvete najavili štrajk upozorenja

BEOGRAD, 7. maja 2014. (Beta) - Reprezentativni sindikati obrazovanja zatražili su u sredu od Vlade Srbije da prosveta bude izuzeta od planiranog smanjivanja plata u javnom sektoru i za ponedeljak, 19. maj, najavili štrajk upozorenja.

Na konferenciji za novinare predsednik Sindikata obrazovanja Srbije Branislav Pavlović je rekao da će se štrajk upozorenja odvijati tako što neće biti održan prvi čas u prvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i u drugoj smeni.

Reprezentativni sindikati obrazovanja, prema njegovim rečima, traže i što hitnije donošenje zakona o platama u javnom sektoru, odnosno platnih razreda, uz učešće sindikata.

Pavlović je istakao da se računa da će u štrajku upozorenja učestvovati oko 80 odsto zaposlenih prosvetnih radnika u osnovnim i srednjim školama u Srbiji koji su članovi četiri reprezentativna sindikata, ali da očekuje da će se prikljčiti i članovi manjih sindikakta.

"Situacija je jako loša. Ono što vlada planira za zaposlene u obrazovanju je jako loše", ocenio je Pavlović i istakao da će se sindikati obrazovanja boriti svom snagom da budu izuzeti od najavljenog smanjivanja plata u javnom sektoru od 10 odsto.

Dogovor o zajedničkom štrajku upozorenja su postigli Sindikat obrazovanja Srbije, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije (GSPRS) "Nezavisnost" i Sindikat radnika u prosveti Srbije.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.