Sindikati prosvete: Ucena ministra

Izvor: Press, 30.Jan.2015, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati prosvete: Ucena ministra

Sindikati prosvete napustili su danas sastanak na kojem je trebalo da potpišu Poseban kolektivni ugovor, jer im je, kako su naveli, ministar Srđan Verbić postavio ultimatum da istovremeno sa potpisanim PKU okončaju štrajk koji traje treći mesec.
Sindikati su, međutim, zahtevali da se potpisivanje PKU odvoji od sporazuma o stečenim uslovima za prekid štrajka, jer ugovor nije jedini štrajkački >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zahtev prosvetara.

Sindikati prosvete u saopštenju podsećaju da je svim kolektivnim ugovorima juče prestala važnost, izuzev onih koji su u skladu sa novim zakonima.

"Tako, danas su i prosvetni radnici ostali bez starog PKU a novi nisu dobili, a to znači da im, voljom ministra prosvete, predstoji još dug štrajk u borbi za njihova prava", navodi se u saopštenju.

Dok su na sastanku, kako je navedeno, sindikati uporno insistirali na prvom zahtevu, koji se tiče popravljanja materijalnog položaja prosvetnih radnika, ministar je, kako se tvrdi, to odbijao i tražio da se izađe iz štrajka.

Sindikati su zahtevali i da zajednička komisija pronađe u budžetu Ministarstva prosvete eventualne uštede, koje bi se preusmerile na plate, navedeno je u zajednickom saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvete "Nezavisnost", Sindikata obrazovanja Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prosvetari napustili pregovore: Ucena ministra

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2015

Sindikati prosvete napustili su danas sastanak na kojem je trebalo da potpišu Poseban kolektivni ugovor, jer im je, kako su naveli, ministar Srđan Verbić postavio ultimatum da istovremeno sa potpisanim PKU okončaju štrajk koji traje treći mesec...Sindikati su, međutim, zahtevali da se potpisivanje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.