Sindikati: Štrajk prosvetara se nastavlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2014, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati: Štrajk prosvetara se nastavlja

Sindikati u prosveti nastavljaju štajk, a Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) izraziće stav o Predlogu posebnog kolektivnog ugovora o zaposlenima u prosveti kada mišljenje iskaže Ministarstvo finansija, izjavio je danas predsednik Unije Dejan Matijević.

U saopštenju Unije se navodi da je Predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja isti onaj koji je usaglasila radna grupa za kolektivni ugovor.

Predsednik Sindikata radnika u prosveti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Slobodan Brajković kazao je za agenciju Beta da se taj sindikat saglasio sa predlogom, ali da predlog tek treba da odobre ministarstva finansija, državne uprave i lokalne samouprave.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je ranije danas da se Odbor za pregovore zaposlenih u prosveti saglasio sa tekstom kolektivnog ugovora, koji je predložilo to ministarstvo.

Saopšteno je da će Predlog biti potpisan po pristizanju misljenja institucija Vlade Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, ministar Srđan Verbić pozdravio je postizanje dogovora i dodao da je položaj prosvetnih radnika u Srbiji težak.

"Prosvetni radnici nisu imali povećanje plate još od 2008. godine, kao što je to bio slučaj sa većinom drugih profesija od opšteg značaja, iako im je obećavano povećanje koeficijenta. U ovakvoj situaciji svi u Vladi Republike Srbije trudimo se da što pre pomognemo prosveti, da omogućimo da sistem profunkcioniše", naveo je Verbić.

Prosvetni radnici najavili su štrajk za 22. decembar.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.