ŠTRAJK U ŠKOLAMA: Prosvetari protestvuju zbog smanjenja plata!

Izvor: Telegraf.rs, 17.Nov.2014, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTRAJK U ŠKOLAMA: Prosvetari protestvuju zbog smanjenja plata!

Četiri reprezentativna sindikata prosvete u Srbiji započeće danas štrajk skraćivanjem časova u osnovnim i srednjim školama na 30 minuta, a oni očekuju da će 1.000 škola učestvovati u protestu

Četiri reprezentativna sindikata prosvete u Srbiji započeće danas štrajk skraćivanjem časova u osnovnim i srednjim školama na 30 minuta. Sindikati za sada neće obustaviti rad produženog boravka >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << đaka u školama.

Sindikati koji su štrajkovali i septembra i oktobra ove godine, očekuju da će 1.000 škola učestvovati u štrajku koji počinje u ponedeljak, a trajaće, kako kažu, dok se prosvetni radnici ne izuzmu od smanjenja plata u javnom sektoru.

Predstavnici sindikata “Nezavisnost”, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije sastali su se u petak, 14. novembra s ministrom prosvete Srđanom Verbićem, ali nisu odustali od štrajka.

Foto: Tanjug/Aleksandar Stojanović

Predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković rekao je tada da sindikati od Vlade traže da se uvedu platni razredi za sve delatnosti koje se finansiraju iz državnog budžeta, i da “sudbinu budžeta dele svi, ravnopravno”.

Pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić naveo je u petak da će se sledeće nedelje formirati komisija predstavnika Ministarstva i sindikata za izradu kolektivnog ugovora.

Uz to, predstavnici sindikata biće uključeni i u pripremu izmene Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

(Telegraf.rs / Beta)
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.