Od danas kraći časovi zbog štrajka

Izvor: B92, 17.Nov.2014, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas kraći časovi zbog štrajka

Četiri reprezentativna sindikata prosvete započeće danas štrajk skraćivanjem časova na 30 minuta u osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

Štraj će, kako je najavljeno, trajati do ispunjenja zahteva da prosvetni radnici budu izuzeti od smanjenja plata dok se ne urede platni razredi.

Predstavnici sindikata "Nezavisnost", Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije i Sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radnika u prosveti Srbije su se u petak, 14. novembra sastali sa ministrom prosvete Srđanom Verbićem, ali su odlučili da ne odustanu od štrajka.

Predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković rekao je tada da sindikati od Vlade Srbije traže da se urade platni razredi za sve delatnosti u budžetu i da se "sudbina budžeta deli sa svima ravnopravno".

Pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić naveo je tom prilikom da je dogovoreno da sindikati idu ka Vladi kako bi se došlo do ujednačavanja platnih grupa.

On je najavio da će sledeće nedelje biti formirana komisija za izradu kolektivnog ugovora u koju će biti uključeni predstavnici ministarstva i sindikata, a za oko deset dana, predstavnici sindikata biće uključeni i u rad na izmenama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Sindikati su istakli da za sada neće obustavljati rad produženih boravaka pri školama, te izrazili očekivanje da se štrajku prikloni 1.000 škola i "više ljudi".

Pre ovoga, prosvetni radnici organizovali su štrajk 1. septembra i u oktobru.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prosveta u Srbiji štrajkuje, časovi 30 minuta

Izvor: Beta, 17.Nov.2014

BEOGRAD, 17. novembra 2014. (Beta) - Četiri reprezentativna sindikata prosvete u Srbiji započeće u ponedeljak štrajk skraćivanjem časova u osnovnim i srednjim školama na 30 minuta...Sindikati za sada neće obustaviti rad produženog boravka djaka u školama...Sindikati koji su štrajkovali i septembra...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.