Pregovori propali: Sutra bez nastave

Izvor: Press, 26.Jan.2011, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori propali: Sutra bez nastave

Predstavnici Vlade Srbije i četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti nisu sinoć na pregovorima u Beogradu postigli dogovor, pa će sindikati u petak početi najavljeni štrajk, potvrdili su predstavnici sindikata. Predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika „Nezavisnost" Tomislav Živanović rekao je da dogovor sa Vladom nije postignut i da su predstavnici vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sindikalcima ponudili nastavak pregovora u aprilu.- Ponuđeno nam je isto što i prošli put. Ispostavilo se da ćemo mi sa naših par milijardi narušiti makroekonomsku stabilnost Srbije. Sindikati ne mogu to da prihvate - rekao je Živanović agenciji Beta.
Granski sindikat prosvetnih radnika „Nezavisnost", Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije najavili su da će u petak potpuno obustaviti rad, dok je iz Sindikata obrazovanja Srbije poručeno da će istog dana stupiti u zakonski štrajk - skraćivanjem časova na 30 minuta.
Iz Vlade je saopšteno da su premijer Cvetković i ministri prosvete i finansija Žarko Obradović i Diana Dragutinović ocenili da su zahtevi za dodatnih 20 milijardi dinara nerealni i da bi to dovelo do enormnog povećanja javne potrošnje i inflacije.
Kako je navedeno, Vlada je predložila predstavnicima četiri sindikata da se, u cilju unapređivanja materijalnog položaja zaposlenih u prosveti tokom 2011. isplate jubilarne nagrade za 2009, 2010. i 2011. godinu, kao i zaostale otpremnine.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.