Od sutra štrajk u više od 160 škola u Crnoj Gori

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 00:34

Od sutra štrajk u više od 160 škola u Crnoj Gori

Nastavnici iz skoro 160 škola u Crnoj Gori započeće od sutra štrajk i u tim školama neće biti nastave, prenela je večeras RTCG.

''Od nas je traženo da odložimo štrajk, ali to ne možemo da učinimo, nemamo mandat kao pregovarački tim da odlažemo štrajk. Biće ga u onim školama koje su se prijavile, u njih skoro 160'', rekao je predsednik Sindikata prosvete Radomir Božović.

On je dodao da će vrtići raditi regularno i da će rad u tim ustanovama eventualno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti skraćen za samo sat vremena.

Na pitanje šta će biti kad deca dođu sutra u školu, rekao je da gde bude uslova da se održi nastava - održaće se.

Iz Ministarstva prosvete, nauke i informisanja Crne Gore ranije je saopšteno da je na sastanku sa predstavnicima sindikata u petak ponovo ponuđeno uvećanje zarade prosvetnim radnicima u neto iznosu od minimum 15 odsto, što bi počelo da se primenjuje najkasnije od kraja trećeg kvartala tekuće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk u više od 160 škola u Crnoj Gori, podnet zahtev za utvrđivanje nezakonitosti štrajka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2024

Ministarstvo prosvete, nauke i inovacija Crne Gore uputilo je zahtev za pokretanje postupka za utvrđivanje nezakonitosti štrajka u organizaciji Sindikata prosvete Crne Gore, a sve s ciljem iniciranja postupka pred Osnovnim sudom u Podgorici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.